Wedstrijdverslag ASC DS 1 – HVZ Vivendi DS1

Door: Jeannette van de Kuil

Dames 1 hebben ter voorbereiding van het zaalseizoen en het spelen in de wedstrijdsport een oefenwedstrijd gespeeld in sporthal Nieuwland tegen HVZ-Vivendi die al in de wedstrijdsport spelen maar dan 1 klasse.

 

Onze dames komen in de 2 klasse terecht waar ook Fidelitas en BDC in zitten. Het team was niet helmaal compleet. Nienke kon door een blessure niet meespelen. De scheidsrechters waren Jan vd Kuil en Peter Apon van Fidelitas,en natuurlijk zat hun vaste fan Nico op de eerste rij.

De eerste helft was een pittige pot. De tegenpartij speelden wel wat sneller dus het eerste doelpunt was voor Vivendi. Maar onze dames waren gauw warm gedraaid en scoorden ook regelmatig. Danique was haar doel weer aardig aan het verdedigen en haalde er mooie ballen uit.

Op de tribune zaten aardig wat supporters van ASC en zij zagen de eerste helft eindigen met 5-7. De tweede helft was de eerste 15 min. slecht. Ballen naar de tegenparty afgooien en slordig spel en Vivendi liep dan ook al gauw met 6 doelpunten uit. Maar de laatste 15 min. had ASC weer de geest gekregen en begonnen goed te spelen. Ze kregen af en toe een 7m maar dan moet die er wel ingaan. Het begon  weer goed te lopen en de dames waren weer top en begonnen de achterstand in te halen.  1 min voor tijd was de stand 13-14 en nog 50 sec. te gaan. ASC had de bal maar verloor deze en Vivendi maakte het winnende doelpunt 13-15.

De dames hadden niet hoeven te verliezen en een gelijkspel was haalbaar. Het was een aardige oefening voor de eerste zaalwedstrijd van de dames en we hebben het volste vertrouwen erin dat ze het gaan redden in de 2 klasse van de wedstrijdsport. Dames en coach veel succes met de wedstrijden.

Groetjes,
Jeannette