Verslag van het NK

Foto720-ULMDRQWXZondag 26 april namen de C-jongens deel aan het NK handbal dat georganiseerd werd door Stichting Binnensport Boekel in samenwerking met handbalvereniging HaBo’95. Onze jongens hebben de 8ste plaats behaald waar we super trots op zijn!

Na weken er naartoe te hebben geleefd was het zondagochtend vroeg dan eindelijk zo ver. De jongens vertrokken met maar liefst 6 auto’s (ja er gingen heel wat supporters mee!) richting Boekel om zich klaar te maken voor het toernooi!

Het toernooi begon met een peptalk van trainer Kevin en coach Dirk. Hoe het toernooi ook zou eindigen, ASC’91 zou sowieso erg trots zijn op de jongens en de boodschap was vooral veel plezier te maken deze dag. Na de peptalk begonnen de jongens met gezonde spanning aan de eerste wedstrijd tegen Achilles.

De spanning werd op een positieve manier omgezet waardoor de winnaarsmentaliteit in ieder naar boven kwam. Er werd als één team gestreden voor de overwinning. De verdediging stond goed, de jongens werkten goed samen en ook aanvallend werden er leuke aanvallen gespeeld. Vol enthousiasme werd de eerste overwinning binnengehaald.

Ook de tweede wedstrijd tegen Swift Helmond werd met een goed eindresultaat uitgespeeld. Ook nu stond er weer een eenheid in het veld die met plezier aan het handballen was. De jongens begonnen stiekem al te geloven in een grote stunt, want niemand had durven dromen meteen al de eerste twee wedstrijden te winnen tijdens dit toernooi.

De andere twee poulewedstrijden tegen Olympia en Unitas Rolde werden helaas verloren, waardoor ASC´91 uiteindelijk als 4de is geëindigd in de poulefase. De jongens kwamen net 2 doelpunten te kort, waardoor zij niet mochten spelen om de 3de en 4de plek, maar om de 7de en 8ste plaats. Natuurlijk waren ze erg teleurgesteld, maar na een peptalk van de trainer en coach gingen de jongens vol zelfvertrouwen en motivatie van start aan de laatste wedstrijd die gespeeld werd tegen BEVO.

De wedstrijd tegen BEVO bleek een zware pot te zijn. De jongens van BEVO waren fysiek een stuk sterker en ASC´91 zat niet lekker in de wedstrijd (veel pech) waardoor BEVO al snel kon uitlopen. Aanmoediging van de supporters mocht helaas niet meer baten waardoor de wedstrijd werd verloren en een 8ste plaats werd behaald!

Een trotste trainer Kevin vertelt: “Ik vond het een super sportieve dag! Alles als één team bereikt en gevochten voor wat we waard zijn, laten zien dat we als kleine vereniging maar met een goede instelling en als hecht team het uiterste kunnen presteren.  Het was voor mij een dag om nog lang op terug te kijken. Jongens die plezier hebben en samen elkaar nog beter maken dan dat we al zijn! Ik spreek ook namens Dirk en Jan dat we alle 3 onwijs trots zijn op wat we met z’n allen bereikt hebben. Het was echt een team!”

Bij deze mooie woorden van Kevin kunnen wij ons natuurlijk alleen maar aansluiten. Wij zijn super trots op de C1 en we hebben een ontzettende leuke dag beleefd. We vonden het fijn om te zien dat jullie met zoveel plezier en sportiviteit gespeeld hebben. De jongens zijn maar mooi een ervaring rijker!

De ploeg van Olympia heeft het NK uiteindelijk gewonnen. Leuk weetje: de nummer 2 was Achilles en daar heeft ASC’91 maar mooi van gewonnen

Bekijk hier alle foto’s van het NK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *