Dames doen het goed in de zaal

handbal-ds2Al onze damesteams (1, 2 en 3) doen het goed in de zaalcompetitie. Ze staan alle drie hoog op de lijst. DS1 staat op de 1e plaats met 7 punten, DS2 staat op de 2e plaats met 6 punten. En DS3 stond tot afgelopen zondag op de 1e plaats, en staat nu 3e.

Ik zag afgelopen zondag DS1 en DS2 spelen. Zij moesten tegen HMS/Achilles 4 en 5. Bij DS1 was het een pittige wedstrijd, waar onze dames in de eerste 15 min. goed op dreef waren. Al gauw stond het 4-1, en toen het rust was, stond de teller op 7-6. Maar na de rust veranderde de wedstrijd. De dames begonnen slordig te spelen, schoten niet goed en misten penalty’s. Achilles kwam steeds dichterbij. Ze waren wel aan elkaar gewaagd, had de één gescoord, scoorde de andere partij. Achilles begon uit te lopen met 3 goals en door de aanmoedigingen van de coach begonnen ze te vechten. Naarmate de 30 minuten op de klok naderde, kwam ASC toch dichterbij en net voor tijd werd het laatste doelpunt gescoord.
De eindstand was 13-13. Toch nog 1 puntje binnengesleept, daar was iedereen blij mee. Ze staan nog steeds op de 1e plaats en hun nummer 1 fan zat er weer en zat te genieten.

Dan DS2 die moesten tegen HMS/Achilles 5 spelen. Een heel ander team dan Achilles 4. ASC had steeds de controle over de wedstrijd en net als bij DS1 stond het na 15 min 4-1. De dames speelden lekker en Danique was weer lekker aan het keepen zoals ze het ook bij DS1 had gedaan. De dames van Achilles speelden anders dan hun 4e team, rustig en af en toe maakten ze nog een doelpunt. Maar ASC was niet te houden en al gauw was de stand 11-3 wat ook de ruststand was. Na rust was het een kopie van de eerste helft, ASC bleef maar scoren. Chris was ook op dreef, zodra ze de bal kreeg en omhoog ging, vloog de bal er heel makkelijk in. Achilles maakten af en toe ook nog een puntje maar ASC begon uit te lopen en al gauw stond de 19 op het bord. Achilles had intussen de stand op 8 gekregen. Met nog maar enkele minuten te spelen maakten de dames het 20e doelpunt. Eindstand 20-8. Goed gespeeld dames!

DS3 moest naar Amsterdam om te spelen en wat ik hoorde was het een wedstrijd met veel doelpunten voor de tegenpartij. ASC verloor met 14-25 de wedstrijd. De eerste drie zaalwedstrijden hadden ze gewonnen en dat voor onze dames die het meestal op moeten nemen tegen jongere dames. Dames ik heb bewondering voor jullie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *