ASC91–ASV 28-9-2014

Op deze opnieuw zonnige warme herfstzondag moesten we thuis spelen tegen ASV.

Onze tegenpartij bestond uit veel jonge meiden, zodat de verwachting was, dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden voor ons. Gelukkig speelden bij ons de jonkies, Britt en Manon, ook weer mee, hersteld van hun blessures. Het bleek zelfs dat we 5 wissels (!) hadden, meer dan verwacht.

De eerste 8 minuten was het van beide kanten aftasten, hoe de speelwijze en krachten verdeeld waren. Zowel wij als de tegenpartij speelden in deze fase slordig, met veel balverlies, en doelpunten bleven dan ook uit, mede ook door houtwerk, keepers en het eerder genoemde balverlies.

Na ongeveer 10 minuten ging Esmeralda op de break, maar haar mooie lobje over de keeper raakte de lat en ging niet over de doellijn. Gelukkig wist ze hierna bij de volgende aanval wel de score in ons voordeel te openen. Omdat het wel warm was om te spelen, werd er veel doorgewisseld, een voordeel als je dan 5 wissels hebt.

Gedurende de eerste helft bleef de score gelijk opgaan, waarbij met mooie wissels , binnenkant palen, mooi genomen vrije ballen en dergelijke een 5-4 ruststand werd bereikt.

Na wat drinken en een onderlinge peptalk begonnen we de tweede helft goed. Door goed samenspel, o.a. een mooi cirkeldoelpunt van Lien, een break van Esmeralda, een mooie vrije bal van Carla, en een mooi doelpunt van Ilse na het inzetten van een systeem, wisten we onze voorsprong ruim uit te breiden naar 12-6. Zo zie je maar wat routine en vechtlust tegenover jeugdigheid en snelheid een verschil kan maken. Opvallend in deze fase was namelijk dat de veel jongere tegenpartij steeds verder wegzakte. Veel tegendoelpunten van hun kwamen dan ook van penalty’s.

Het nadeel van buiten spelen, is dat de bal soms ver weg rolt naar de zijlijn, waardoor ook de keepsters nog wel eens extra moeten lopen. Dit gebeurde Corina ook bij de tussenstand van 13-7 in ons voordeel. De penalty, die op dat moment aan de tegenpartij gegeven was, werd door haar echter wel gestopt !!!

Uiteindelijk werd deze wedstrijd door ons gewonnen met 16-11. Een verdiende overwinning voor ons.

Groet,
Helma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *